Luc Antonis

  Mijn naam is Luc Antonis. Om alle verwarring te voorkomen, ik ben geen familie van Milo Anthonis, daarvoor ontbreekt in mijn naam een “h”tje. Als oudste zoon van notaris Jules Antonis en Lucie Lemmens woonde ik eerst enkele jaren op de Westerlosesteenweg, om daarna terecht te komen op de Herentalsesteenweg, hoek Denstraat. Mijn broer Werner verhuisde naar Heist op den Berg en mijn zus Ilse trok naar Heverlee. En ik woon ondertussen al meer dan 50 jaar in hetzelfde weliswaar wat verbouwde ouderlijk huis.

  Ik studeerde af als licentiaat rechten en notariaat aan de KU Leuven en volgde mijn vader op als notaris tot 2007.

  Ik ben nog van de generatie die zijn legerdienst diende te vervullen en werd verliefd op de zus van één van mijn beste vrienden-medemiliciens, Hilde Van den Broeck uit Meise. We zijn ondertussen meer dan 20 jaar gehuwd en hebben een prachtige dochter, Stefanie.

  Ik werk graag in mijn tuin. Het geeft me een rustgevend gevoel en de kans om mijn gedachten op een rijtje te zetten. Ik heb een passie voor literatuur en je vindt me dan ook zeer geregeld in onze schitterende Herseltse bibliotheek. Verder hou ik van reizen en heb ik mijn hart een beetje verloren aan Italië en zijn cultuur.

  Ik ben verlekkerd op de Italiaanse keuken (maar wie niet?). In september start ik dan ook mijn vijfde jaar Italiaanse taal. Een erg actieve sporter ben ik niet: het sporten beperkt zich meestal tot een weekje skiën met mijn gezin, in de Italiaanse Alpen natuurlijk.

  Politiek interesseert mij reeds sinds mijn tienerjaren, maar geen van de huidige traditionele partijen kan mij bekoren. De burgerbeweging Mensen met Mensen die in Herselt onder impuls van Milo ontstond, sprak mij onmiddellijk aan en biedt ons de mogelijkheid om iets voor de mensen van Herselt te betekenen.

  Ik wil mee helpen aan niet alleen een ander, maar vooral een beter beleid, met oog voor de Herseltse burger en het algemeen belang. Ik ben ervan overtuigd dat ik onder andere met mijn juridische achtergrond, mijn kennis van Herselt en zijn bewoners, hiertoe kan bijdragen.