Sonja Wijnants

  Als echte Hesselaar groeide ik op in een zeer warm nest in de Oude Baan. Later heb ik samen met mijn echtgenoot Gui Kempen en mijn kinderen onze stek gevonden aan de rand van de bossen aan Mie Maan. Ik ben de moeder van Pieter en Wout en daar ben ik heel blij om.

  Van opleiding ben ik fotografe, door het oog van de lens zoek ik naar mooie dingen. Gedurende 15 jaar had ik een fotozaak in het centrum van Herselt. Ik maakte foto’s van vele communicantjes, trouwers en gezinnen uit Herselt. Nu noem ik mezelf een seizoenarbeider (met een knipoog J). In het voorjaar en de zomer kan ik aan de slag bij tuincenter Van Roie. Planten zijn voor mij een echte passie. In de wintermaanden heb ik de handen vol in het woonzorgcentrum Sint-Barbara. Het werken voor en met de bewoners daar geeft mij grote voldoening.

  Mijn onbekommerde kindertijd en een groot deel van mijn jeugd bracht ik door bij mijn grootmoeder met de Merode-bossen in haar achtertuin! Ik leerde daar groot respect te hebben voor onze natuurpracht in Herselt en ik ben er heel trots op. We moeten ons groen Herselt meer dan ooit koesteren en bewaren voor onze kinderen en kleinkinderen.

  In 2011 heb ik de kans gekregen om mee op bouwkamp te gaan naar de Dominicaanse Republiek. We bouwden er een huis voor een Belgische kinderarts die woonde en werkte in de bergdorpen aan de grens met Haïti. Een ongelooflijk cadeau was het, dat te mogen meemaken.

  Politiek was nooit mijn ambitie, maar naarmate ik meer en meer de vergaderingen van “Mensen Met Mensen” bijwoonde, groeide mijn interesse en kreeg ik het gevoel dat er met deze groep van mensen op een respectvollere en rechtvaardigere manier zal bestuurd worden in Herselt.

  Mensen zijn heel belangrijk in mijn leven: mijn eigen zaak destijds als fotografe, het werken in een tuincentrum en in Sint-Barbara hebben mij heel veel voldoening gegeven.

  Ik geloof echt dat ik een positieve bijdrage kan leveren om van Herselt een warmere en groene gemeente te maken. We hebben maar één planeet aarde en in het belang van onze kleinkinderen moeten we er zorgvuldig mee omgaan.

  Mensen die mij kennen weten dat ik er voor ga:
  met mensen van Herselt voor de mensen van Herselt en de toekomst.