Milo Anthonis

  Mijn naam is Milo Anthonis, in de eerste plaats de gelukkige echtgenoot van Ritje Aerts en de trotse vader van mijn kinderen Hannes, Simon, Lucas+ en Elizabeth. Op 5 februari 2018 werd ik vake van Gabriel, hij werd geboren in Australië.

  In 1976 studeerde ik af als licentiaat rechten en criminologie aan de KULeuven. Na mijn studies bleef ik enkele jaren verbonden aan de Faculteit Rechten – Criminologie, als assistent van Prof. De Batselier: met hem en enkele psychiaters en psychoanalytici was ik medeoprichter van het psychiatrisch alternatief “Passage 144” in Leuven.

  Nadat ik enkele jaren als advocaat verbonden was aan de balies van Mechelen en Turnhout, richtte ik in 1979 samen met mijn vrouw en enkele studiegenoten het opvangcentrum voor jongeren “De goede plek” te Herselt op. In 1991 verhuisde “De Goede Plek” naar Geel waar het nog steeds bestaat onder de vleugels van het CAW De Kempen.

  Van 1985 tot op vandaag ben ik docent aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen en aan de Provinciale Bestuursschool van Antwerpen, nu vormingsinstituut Inovant.

  Van 1989 tot 2016 was ik gemeentesecretaris van Herselt en gedurende 6 jaar voorzitter van de Antwerpse Federatie van gemeentesecretarissen. Dankzij mijn loopbaan als gemeentesecretaris van bijna 30 jaar, ken ik het gemeentelijk reilen en zeilen van binnen en van buiten. Ik publiceerde al die jaren ook heel wat juridische vakliteratuur en werd vaak om advies gevraagd door tal van organisaties en overheden.

  Mijn engagement in de kerkfabriek Sint-Servaas van Herselt heeft me veel voldoening gegeven, omdat het heel fijn is om te kunnen samenwerken met schitterende mensen die zich vrijwillig inzetten om ons kerkelijk patrimonium zo ecologisch en sociaal mogelijk te beheren. We mogen best trots zijn op wat er allemaal gerealiseerd is de laatste 30 jaar.

  Schrijven en muziek maken heb ik nodig om de soms harde realiteit van het leven te verzachten. Recent stelde ik ook mijn muziek- en poëziebundel “Iedereen kan alles…” voor aan het grote publiek.

  Uiteraard volg ik de Herseltse politiek van dichtbij zoals geen ander. Als gemeentesecretaris kon ik adviseren en beleid uitvoeren, maar niet zelf de koers bepalen noch het beleid voeren. Net dat is waarvan ik vind dat het beter kan in Herselt: beleid voeren met visie, maar vooral in samenspraak met onze inwoners.

  Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn ervaring als gemeentesecretaris van Herselt, mijn ervaring als rechtsdocent, als gewezen adviseur van vele overheden en organisaties en samen met het schitterende team van MMM en met de inwoners van Herselt de beste kans ben om de gemeente Herselt naar een hoger niveau te tillen.

  Met een budget van 17 000 000 EUR op jaarbasis, moeten we meer kunnen realiseren voor de inwoners van onze gemeente. Met meer hart, meer inzet en meer zin voor gelijke en rechtvaardige behandeling van iedereen, gaan we voor een nieuw en beter bestuur.

  Ik zal me als boegbeeld van MMM de volgende Jaren inspannen om van onze gemeente een betere plaats te maken om te wonen, te werken en te genieten.