Ludo Dewulf

  Op 19 februari 1955 werd ik geboren in Diest. Vanaf 1966 vond ik mijn stek op de Vest in Herselt. Op internaat in Tienen was mijn studierichting menswetenschappen. Daarna groeide mijn interesse voor elektronica en communicatie. Na avondonderwijs werd Information Technologie (IT) een onderdeel van mijn tijdsbesteding. Mensen kennen mij als een eerlijk, vrijgevig en sociaal persoon die zijn idealen trouw blijft.

  Samen met Nadine woon ik nu op de Rijselberg. Tussen de velden genieten wij van ons mooie Herselt en haar groene omgeving. We genieten ook van een terrasje, een etentje en zelf een potje koken. Barbecueën met de familie is één de geliefde bezigheden.

  Onze kinderen, Natasja en Tim, hebben het nest al verlaten. Tim woont samen met Cindy in Herselt, mijn kleinkind Michelle woont in Ramsel.

  Nadine en ik zijn de trotse bezitters van een “Bordeaux-dog”. Een veredeld ras dat zeker zijn zachtheid laat blijken maar tevens ook een goede waakhond en vriend is. Ik was een aantal jaren secretaris van de hondenschool waar Nadine nog steeds zeer actief meewerkt. Een dartspijltje gooien met enkele kameraden, een fijne babbel hoort ook bij mijn pleziertjes. In de zomer vult tuinieren de lijst van hobby’s aan.

  Gans mijn loopbaan speelde zich af bij de “Union Minière”, nu “Umicore”. Gestart als technicus in een onderhoudsteam belandde ik op de dienst ‘Onderzoek en Ontwikkeling’ en het meetlokaal om germanium toepassingen te ontwikkelen. De focus lag vooral op de optische wereld, meer bepaald de infrarood-technologie. De laatste jaren heb ik ook via Business IT mijn steentje bijgedragen. Omwille van SWT (het vroegere brugpensioen), heb ik nu de vrije tijd om mij in te zetten voor Herselt.

  Ik wil me engageren bij “Mensen Met Mensen” omwille van de doelen die deze groep wil bereiken. Een open en eerlijk beleid voeren dat vertrekt vanuit het actief luisteren naar wat de inwoners belangrijk vinden en met jong en oud aan de veiligheid en het milieu binnen onze gemeente werken. De bijdrage van de inwoners is een grote inspiratiebron voor ons toekomstbeleid. De daad bij het woord voeren is mijn motto.