Kristof Van Dingenen

  Hoi Herselt, ik ben Kristof! Geboren, getogen en opgegroeid in Bergom. Oudste zoon van Maria en Jef en wonende in de Drie Eikenstraat. Broer van Tim en schoonbroer van Lindsey, nonkel van Lobke en peter van Senne.

  De wortels van onze familie zijn stevig verankerd in de Bergomse grond. Als kleinkind van louisa (Lewis) Carens (die jaren de melktoer in’t dorp deed) en Karel van Dingenen (of beter bekend als de Sjell) was het heerlijk opgroeien op en rond de boerderij in de Kaaistraat. Alle kinderen in het dorp hebben vroeger zeker eens een ritje op zijn kar met paard gemaakt.

  Mijn vava was zeker en vast mijn grootste supporter toen ik als kind begon te voetballen bij KVC Westerlo. Daar heb ik alle reeksen als beloftevolle keeper doorlopen, tot een vervelende blessure me een jaar van het voetbalveld hield. Na nog een extra jaar rust, heb ik dan mijn voetbalcarrière verdergezet bij de lokale cafévoetbaltrots, De Zweters, en wat later kwamen ook de Dry Eyckenboys aankloppen om hun ploeg te versterken. Ik heb bij beide ploegen alvast veel bijgeleerd, maar of mijn voetbalkwaliteiten sindsdien nog echt verbeterd zijn, durf ik nu (tussen ons gezegd en gezwegen) toch wel te betwijfelen (- grapje hé).

  Mijn interesse in politiek is er al van kinds af aan, na mijn middelbare studies ben ik politieke en sociale wetenschappen gaan studeren in Antwerpen en politiek moet voor mij dan ook gaan over wat politiek echt betekent: het leven van de mensen in de samenleving. Politiek moet zorgen voor een belangenvereniging en geen belangenverschillen.

  Sinds 2011 werk ik als teamcoach in het callcenter van Telenet en de belangrijkste focus van mijn job ligt op de ontwikkeling van mensen. Door oprechte interesse te tonen en actief te luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Als er volgens mij 1 ding essentieel is voor een goede politicus, dan is het wel oprecht luisteren naar wat de mensen te vertellen hebben! Mensen voelen gewoon aan wanneer iets gespeeld is en niet meer oprecht overkomt. Open communicatie werkt zoveel beter, ik ervaar het elke dag.

  Daarom ben ik overtuigd dat MMM de beste keuze is om al die verschillende belangen te verenigen. Als je echt iets wil veranderen, dan moet je niet langs de zijlijn blijven zitten. Daarom zet ik mijn schouders mee onder een positief alternatief voor Herselt. Los van de partijpolitiek, voor een beter en sterker Herselt waar de mensen op de eerste plaats staan en elke mening telt! Ik ga me hier 100% voor inzetten en het vertrouwen van jullie een krachtige stem geven op de gemeenteraad.