Joséphine Walschot

  Mijn naam is Joséphine Walschot geboren te Ukkel in 1954. Maar noem mij maar gewoon José. Ik ben moeder van Sébastien en grootmoeder van drie schattige kleindochters Fay, Julie en Laura.

  Ik heb Herselt leren kennen toen ik dertien jaar was. Mijn vader was zelfstandig loodgieter en had zijn cliënteel in het Brusselse. Rond 1968 las hij een aankondiging in de krant. Herselt werd aangeprezen als rustige en groene gemeente. Mijn ouders zagen dit als een kans om te ontsnappen aan de grootstad en hun kinderen de gelegenheid te geven om het platteland te ontdekken en er te genieten van de goede lucht. Ze kochten een buitenhuisje. Ik heb er prachtige jeugdherinneringen aan overgehouden. De weekends, de zomervakanties ravotten in de bossen en wat ik nooit vergeet is de lekkere geur van dennen !

  Beetje bij beetje is ons leven veranderd. De economische crisis begon in die jaren zeventig, ook voor mijn ouders die blij waren zich te kunnen vestigen in hun kleine huisje in Herselt. Omdat ze nu geen huur meer moesten betalen gaf dat meer ademruimte om met hun pensioentje rond te komen. Later kreeg ik de kans om het huisje naast mijn ouders te kopen, Ik deed dit in de eerste plaats om mijn zwaar zieke moeder bij te staan.

  Mijn zoon Sébastien volgde het lager onderwijs in Varenwinkel en zette zijn middelbaar onderwijs voort in Westerlo. Zijn vriendenkring en zijn leven heeft hij in Herselt opgebouwd. In die periode werkte ik op de redactie van een vrouwenblad en pendelde ik elke dag naar Brussel. Ik woon al heel lang in Herselt en voel me er thuis. Ik ben goed betrokken in wat reilt en zeilt in onze gemeente.

  Mensen Met Mensen wil mensen verbinden, luisteren naar de mensen wat hun noden en verlangens zijn, Ik geloof dat dit echt belangrijk is om een gemeenschap gelukkiger te maken. Daarom heb ik besloten om mij in zetten, samen met MMM om die nieuwe wind te laten waaien door Herselt.

  Een Herselt waar Mensen op de eerste plaats komen.