Elke Verlinden

  Wie ben ik?

  Een echte ‘Hesselaar’ zo mag je mij wel noemen. Mijn grootmoeder Marie Thiels of Marie van Mankes was van de Blauberg. Mijn twee grootvaders waren geboren en getogen in Herselt. Vava Rist Verlinden had er samen met de rest van de familie Verlinden een brouwerij.

  Als dochter van Jan Verlinden, de kinesist en Bea Bergen (zaakvoerster van het vroegere Huis Bergen) groeide ik samen met mijn broer Jef en zus Veerle op in Herselt. Samen met mijn echtgenoot Bart Van De Wielle en onze kinderen Lise en Stijn hebben we onze thuis in Ramsel gevonden.

  Wat doe ik?

  Gemeenten en OCMW’s staan al jaren centraal in mijn job. Als stafmedewerker bij de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) volg ik de thuiszorg van gemeenten en OCMW’s op. Ik ben (co)auteur van diverse publicaties rond inclusief ouderenbeleid, woonzorg en beroepsgeheim binnen de woonzorg. Van 2010 tot en met 2013 ben ik OCMW-secretaris geweest in Herenthout. Ik ben dus heel vertrouwd met sociaal beleid en de gemeentelijke organisatie in al zijn geledingen.

  Mijn gemeente

  Omdat mijn grootmoeder van de Blauberg was, passeerden we daar als kind regelmatig en blijf ik een warm gevoel krijgen als ik het dorpsplein passeer om de Witputstraat in te slaan en even stil kan staan aan de Witput. Dat was vroeger de plaats om je eerste schaatspasjes op natuurijs te zetten. Als fiere Ramselaar staat de Potjèrkoers natuurlijk met stip op de kalender aangeduid. Maar Ramsel biedt natuurlijk nog veel meer.

  Je kan mij bijvoorbeeld regelmatig vinden bij de Ramsellen. Een groep vrouwen van alle leeftijden die op dinsdag en op donderdag om 20u00 aan de kerk van Ramsel vertrekt voor een uurtje wandelen. Ik loop ook regelmatig mijn toertje rond de kleiputten of langs de fietsroute.

  Op sportief vlak probeer ik wat tennisvaardigheden te verwerven bij TC Herselt in de Mixx, waar mijn zoon ook actief is en ben ik een trouwe supporter van korfbalclub KCBJ waar mijn dochter speelt.

  Waarom in de politiek?

  Politiek interesseert mij van kindsbeen af. Daarom ben ik ook politieke en sociale wetenschappen gaan studeren. Door mijn werk op de VVSG heb ik contact met bijzonder veel gemeenten en zie ik wat een goed bestuur allemaal voor zijn inwoners kan verwezenlijken. In Herselt mis ik deze dynamiek en daar zou ik graag samen met MMM verandering in brengen.

  Ik wil mij in Herselt ten volle inzetten voor een degelijk beleid zodat inwoners niet alleen fier kunnen zijn op hun gemeente maar ook op het bestuur dat zij hebben verkozen. Dit kan alleen maar door de inwoners zelf mee het beleid te laten bepalen.