Jan Mertens

  Wie ben ik?

  Mijn naam is Jan Mertens. Ik ben geboren in Leuven, maar heb heel mijn leven in Herselt-centrum gewoond. Eerst in het Dorp en later op de Westerlosesteenweg. Heel mijn jeugd heb ik gevoetbald bij KFC Herselt. Daar heb ik enkele van mijn mooiste herinneringen aan over gehouden: tot tweemaal toe speelden we kampioen bij de kadetten en de scholieren.

  Wat doe ik in het dagelijks leven?

  Na mijn middelbare studies in Westerlo ben ik rechten gaan studeren aan de Universiteit van Hasselt. Hier heb ik mijn passie voor het recht ontdekt en kunnen ontwikkelen.
  Mijn laatste jaren aan de universiteit heb ik me toegelegd op de relatie overheid en recht. Het voorbije jaar volgde ik ook nog een bijkomende master in de fiscaliteit aan de Katholieke Universiteit Leuven. Tijdens mijn studies heb ik me natuurlijk ook met studentenactiviteiten beziggehouden. De boog kan niet altijd gespannen staan.
  Na al die jaren studeren heb ik erg veel zin om mijn kennis in de praktijk om te zetten! Ik was dan ook erg blij toen ik te horen kreeg dat ik in september 2018 bij Deloitte kan beginnen als Consultant.

  Waarom politiek in Herselt?

  Om discussies aan de koffietafel bij mijn grootouders op zondag te kunnen volgen en vooral om mee te kunnen discussiëren was dit ook broodnodig!
  Nu zou ik graag mijn interesse en kennis omzetten in daden: je levert immers pas echt een bijdrage aan de maatschappij wanneer je daadwerkelijk beleidsdoelen nastreeft en je kennis hiervoor kan aanwenden. Dat is precies wat ik met ‘Mensen Met Mensen’ wil doen: mij inzetten voor het algemeen belang van onze gemeente.

  Wat heb ikzelf en bij uitbreiding Mensen Met Mensen te bieden?

  Ik wil mee ijveren voor een objectieve en rechtvaardige behandeling van onze inwoners, geen ‘ons kent ons’-gedoe meer: er moet op een heldere, jeugdige en vernieuwende manier gekeken worden naar alle gemeentelijke beleidsthema’s.