Algemeen

Mensen Met Mensen wil van onze landelijke gemeente een fiets- en wandelvriendelijke gemeente maken. Zo kunnen ook niet-inwoners genieten van al dat moois dat Herselt te bieden heeft. Herselt is prachtig maar staat onvoldoende op de toeristische kaart.

Wandelwegen en fietswegen in Herselt promoten

Mensen Met Mensen wil de wandel- en fietswegen in onze gemeente nog meer in de kijker plaatsen op de website. Hierdoor kunnen zowel de inwoners van onze gemeente als niet-inwoners gemakkelijk en snel geïnformeerd worden over de mogelijkheden om te fietsen en te wandelen.
In samenwerking met de sport- en cultuurdienst wil Mensen Met Mensen zich onder andere inzetten om wandelingen uit te stippelen die langs onze historische bezienswaardigheden gaan. Zo bekijken we onze gemeente vanuit een historisch perspectief en kan iedere inwoner nog trotser zijn op Herselt.

Bezienswaardigheden in Herselt promoten

Mensen Met Mensen vindt het jammer dat de kennis rond de geschiedenis van Herselt en van zijn –al dan niet beschermde- monumenten verdwijnt bij onze kinderen en jeugd. Wist je bijvoorbeeld dat de heemkundige kring fossielen bezit van ongeveer 35 miljoen jaar oud die uit de Kleiputten van Ramsel komen? Samen met de heemkundige kring willen we mee onze schouders zetten onder het aanmaken van een educatief spel. Mensen Met Mensen is ervan overtuigd dat we onze kinderen en jeugd op een speelse manier warm kunnen maken om het Herselt van vroeger te herontdekken. Om dit te realiseren willen we intensief samenwerken met de scholen in Herselt en de heemkundige kring.