Algemeen

Mensen Met Mensen wil zich inzetten voor een sportieve gemeente waar zowel de individuele sporter als de sporter in groepsverband zich thuis voelt.

Verbeteren en eventueel uitbreiden van de reeds bestaande wandel-, fiets- en looproutes

Mensen Met Mensen wil wandelroutes verder uitstippelen en daarbij ook rekening houden met rolstoelgebruikers en buggy’s. Via goed onderhouden fiets- en mountainbikeroutes willen we onze gemeente ook aantrekkelijker maken voor de sporters. De sportieve Herselaar moet de mogelijkheid hebben om in elke deelgemeente te gaan joggen op een mooi en goed onderhouden loopparcours.

De individuele sporter ondersteunen

Mensen Met Mensen wil bijzondere aandacht schenken aan de individuele sporter. Mensen die niet zijn aangesloten bij een sportclub maar in hun vrije tijd wel sportief zijn verdienen ook de aandacht van onze gemeente. V oor deze individuele sporters willen we in samenwerking met Zeker Sporten (Sporta) een voordelige verzekering aanbieden aan de inwoners van Herselt zodat ook zij onbezorgd kunnen sporten.

Project “De Kwispelstappers” opstarten

Mensen Met Mensen wil in haar sportbeleid aandacht hebben voor jong en oud. Zo maken we er een prioriteit van om ook ouderen aan het bewegen te krijgen of te houden. Dit willen we onder andere realiseren met het project “De Kwispelstappers”. In dit project gaat een groep ouderen samen met vrijwilligers op stap met een hond in hun eigen buurt. Dit is een manier om meer te bewegen, andere ouderen uit de buurt te ontmoeten én voor dieren te zorgen.

Sportaanbod in Herselt communiceren

Inwoners van Herselt die op zoek zijn naar een sportclub in onze gemeente moeten snel en eenvoudig geïnformeerd worden. Mensen Met Mensen wil hierbij gebruik maken van de reeds bestaande kanalen zoals “Herselt leeft” en de gemeentelijke website. Inwoners moeten hier op een eenvoudige manier alle gegevens van de bestaande sportclubs kunnen terugvinden. Ook de sportclubs moeten de kans krijgen om zich voor te stellen en informatie te kunnen geven aan potentiële nieuwe leden. Mensen Met Mensen wil daarom jaarlijks een beurs organiseren waar alle sportclubs van Herselt zich kunnen voorstellen en wil zo iedere inwoner van onze gemeente helpen om een passende sport te vinden.

Ondersteuning bieden aan de sportclubs

Mensen Met Mensen wil de noden en behoeften van de verschillende sportclubs in kaart brengen. Wij geloven zeer sterk dat een goede communicatie met onze sportclubs net als ondersteuning essentieel is om een sterk sportbeleid uit te tekenen. Onze sportclubs weten beter dan wie ook wat er leeft bij de sportieve Herselaar.