Bie Thiels

  Mijn naam is Bie (Beatrice) Thiels , opgegroeid onder de kerktoren van Blauberg, het oudste gehucht van Herselt waar er nog echt kermis gevierd wordt.

  Op 8 juli 1959, tijdens “de kermis”, zag ik het levenslicht als eerste kind van Maurits Thiels en Ida Willems. Samen met mijn zus Betty en mijn broer Jan woonden we in het schoolhuis naast de gemeentelijke jongensschool. Mijn vader leerde de jongens van het 3de en het 4de leerjaar lezen, schrijven, rekenen ….voetballen. Hij was dan ook 50 jaar secretaris van VC Blauberg (nu Blauberg Sport). Mijn vader is de jongste zoon van Karel Thiels (Charel Van Mankes) en Floor Van Braeckel (De Wender).

  Mijn grootvader was oprichter van de zagerij in het dorp. De familiezaak “Hout Thiels” wordt ondertussen succesvol gerund door de 4degeneratie.
  Als student kreeg ik alle kansen. Ik behaalde een bachelor in Architectuur en Aardrijkskunde – Wetenschappen. Het talent van lesgever erfde ik van mijn vader, het creatieve van mijn moeder.

  In de jaren ’80 begon mijn loopbaan bij RVA in een project dat laaggeschoolde werkzoekenden weerbaar moest maken voor de arbeidsmarkt. Bij VDAB gaf ik les aan werkzoekenden die een beroepsopleiding volgden. Na een herstructurering begeleidde ik werkzoekenden naar een passende job en werkgevers naar geschikt personeel. Later stapte ik over naar het dagonderwijs, dat betekende concreet ad interim les geven in verschillende scholen.

  In mijn vrije tijd ben ik een bezige ‘bie’ met potlood en papier, naald en draad, verfkwast en canvas. Elk jaar doe ik mee met de WAK (Week van de Amateurkunstenaars). Als reisgids voor Praag heb ik vele mensen van de pracht van deze magische Tsjechische hoofdstad kunnen laten proeven.

  De politieke microbe erfde ik van vader. Als kind herinner ik mij nog hoe de klaslokalen werden omgebouwd tot kiesbureaus. Mijn vader was jarenlang ook één van de voorzitters. Op latere leeftijd was ik onder eed ‘secretaresse’ om het stemmen mee in goede banen te leiden. In 1999 zette ik mijn eerste stappen in de gemeentepolitiek. De vorige legislatuur behaalde ik een zitje in het OCMW van Herselt. Zo kon ik mijn steentje bijdragen aan de zorg voor onze inwoners.

  In 2018 engageer ik mij om met de burgerpartij MMM in een enthousiaste, gemotiveerde, hardwerkende ploeg de belangen van alle inwoners te helpen verwezenlijken wetende dat het echte werk begint na de verkiezingen van 14 oktober!